EQ- Sundhed

Hos Life Change Academy arbejdes der med EQ- sundhed som et fundamentalt redskab i at skabe ønsket forandring.

Life Change Academy ønsker at bryde ud af rammer og kasser og ved at smide det “stereotype” væk med hjælp til du finder dit autentiske selv fra holistisk perspektiv.

Via healing og meditation samt forskellige andre øvelser, dykker vi ned i det underbevidste følelseshav.

Vi vækker nysgerrigheden og lysten til at lærer ud fra den enkeltes udgangspunkt, så ingen får en følelse af at være “mindre intelligent” på følelser, men derimod får motivation til at fortsætte sin opdagelsesrejse indad og dermed udad.

Der er væsentlig forskel på
IQ og EQ

Over længere tid har man i samfundet vægtet IQ højt.

IQ er et begreb for menneskers kognitive evner, der beror på matematisk forståelse, mønstergenkendelse, logisk tænkning og løsning mm. Samfundsmæssigt kommer der efterhånden mere og mere vægt på EQ i arbejdslivet og i interaktionen mellem mennesker.

EQ står for emotionel intelligens med evne til at forstå og håndtere følelser hos sig selv og andre.

Når vi taler om EQ – følelser og intelligens, bør vi se på det med holistiske briller

Altså det hele menneske i krop, sjæl og sind.

Selv vores ophav har indflydelse på vores følelsesmæssige tilstand, da evnen til følelsesmæssig mestring, kan være nedarvet og ikke kun som tillærte mekanismer i egen opvækst.

  • Du har en unik mulighed til at bryde en lang kæde af nedarvede overlevelsesstrategier, der ikke er dit, ikke tjener dig og ikke er nutidigt.
  • Du har muligheden for bevidst at “downloade” nyt software i dit system samt at lære dine efterkomme dette.
  • Du har muligheden for at ændre på din historie og arv ved at blive klogere end din krop og dit DNA (kaldet EpiGenetik).
  • Du har mulighed for at lære dig selv øget bevidsthed og nærvær i Nuet. Finde mod og nysgerrighed til at åbne op for dit indre liv. Det vil med garanti berige både dig, dine kære og dine omgivelser.

EQ Sundhed er med til at fordre et godt liv i sin helhed med vækst og kreativitet.

Det enkelte menneske vil vokse og skabe positive ringe i vandet i sine omgivelser. EQ bør sættes højt, når vi ønsker at forme og skabe drømmelivet

Lever du en tilværelse i et højt tempo med en tætpakket kalender uden mulighed for at “tjekke ind” hos dig selv, kan det føre til Stress, udbrændthed og ubalance.

Hvis følelser bliver gjort forkerte og “ulovlige”

Frarøves du en stor mulighed til udvikling, transformation og læring. Det kræver mod at dykke ned i den tungere del af følelsesregistret, da disse følelser tjener som beskyttelse mod udefrakommende “trusler” og ubehag.

Det betyder, du må smide dit panser og se på følelsernes opståen. Du kan opleve sårbarhed, men kun for en stund.

Igennem forløsningen bliver der skabt en forståelse på et dybere plan, der kan virke som kompas videre i livet.

Forståelsen af dig selv og omgivelserne bliver lettere og mere håndterbare, hvilket mindsker barriere og blokering.

Øvelse gør mester, hvilket betyder at erfaringerne lagres som kostbar visdom.

Visdom, som vi VED er brugbar, hjælpsom og transformerende for os selv og hos andre

At dykke ned i følelsernes sprog

giver dig større eller direkte adgang til din intuition (6.sans/ mavefornemmelse), så du kan hurtigt kan træffe kloge og frugtbare valg.

Genkendelsen af os selv i andre, kaldes spejling

Spejling foregår ofte på et ubevidste plan, men jo mere vi har arbejdet med os selv og vores følelser, jo lettere genkender vi spejlingen, og kan møde andre med større forståelse og lethed.

Herved skabes der mere flow og balance i enegien mellem mennesker, der automatisk afføder øget trivsel, mentalog fysisk sundhed.

Er du blevet nysgerrig på EQ og dine egne følelsers betydning, tilbyder Life Change Academys forskellige muligheder, der formet som gruppeforløb og enkeltforløb.

Er du ny i meditation kan du også lære det hos os, se mere her.

Vil du gerne selv, i ro og mag, begynde det nye eventyr, så kan du følge disse to grundlæggende bevidsthedsøvelser i hverdagen.

  • Begynd at lægge mærke til dine følelsesmæssige reaktioner igennem dagen. Er der nogle følelser der vejer tungere end andre, hvordan reagere du på andre og i hvilken situation befandt du dig i?
  • Begynd at træne dybe åndedrætsøvelser, for at bringe dig selv i en tilstand af øget kropsbevidsthed og øget nærvær. Begynd evt. at dyrke Meditation og vende blik og øre indad.

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte Life Change Academy.