fbpx

Meditation

Meditation & Stress

Meditation er i nogles øjne forbundet med hokuspokus og noget der er forbundet med ånder og med et overnaturligt formål. Det har det også for nogle mennesker. Sandheden er at meditation har mange formål og kan dyrkes på mange forskellige måder.

I denne henseende er det i forhold til stress.

Der er lavet mange hjernescanninger og undersøgelser af den respons der kommer i kroppen før, under og efter meditation* og hvad der sker over tid.

Uden at blive alt for teknisk, så viser resultaterne sammenstemmende flere positive respons i krop og hjerne/nervesystem.

Hjernebølgerne falder i frekvens, som under søvn, der frigives forskellige beroligende hormoner i kroppen og det autonome nervesystem (her forkortet ANC) falder også til ro. Det autonome nervesystem tændes i faresituationer og under stress. Jo længere tids stress jo mere automatpilot. ANC trigger til frygt og katastrofetanker, der udløser matchende følelser som igen udløser stresshormoner. Over lang tids stress fanges systemet på denne vis i et loop, som er utroligt svært at komme ud af. Her kan man ikke altid handle sig ud af det, da der er dannet en neurologisk netværk, der gør kroppen afhængig af sit ”kick” af stresshormoner.   

Hvis kroppen er konstant under indflydelse af stresshormoner, vil cellefornyelsen og kvaliteten heraf også være påvirket. Dette betyder at kroppen degenerer hurtigere, skader, spændinger, migræner, smerter mm. opstår og på sigt kan sygdom opstå.

Under søvn udløses der som sagt beroligende hormoner, der hjælper kroppen til at restituere og disse ”mirakel-hormoner” kan stimuleres under meditationen, hvorfor den er en vigtig hjørnesten i stress-restitution og dermed tilrådeligt fremadrettet.

Meditationen kan foregå både siddende og gående og er fantastisk. Med tiden lære man at blive klogere end sin krop og autonome nervesystem og man er herre over egen sundhed på mentalt og fysisk. Når det nye neurologiske netværk er på plads, er man fuldt til stede og opmærksom i hverdagen, så nye stress anfald kan undgås.  

Det kræver disciplin og krop, hjerne og nervesystem vil kæmpe imod, men det kan lykkes hvis beslutsomhed og dedikation er til stede.

(*forskellige former for meditation er undersøgt, men i denne sammenhæng henviser jeg til den type meditation jeg benytter under forløbene.)

Er du interesseret i at lære meditationens kraft, tilbyder jeg kurser i meditation se mere her: 

Meditations- og healingsaften

Har du spørgsmål ?

Skriv eller ring endelige via : Kontakt 

Scroll to Top